Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Fal, Falazat képes leírás - Építő-anyag .tlap.hu
részletek »

Fal, Falazat - Építő-anyag .tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: epitoanyag.tlap.hu » Fal, Falazat
Keresés
Találatok száma - 5 db
Altek Tégla- és Cserépipari Kft.

Altek Tégla- és Cserépipari Kft.

ALTEK Tégla- és Cserépipari Kft. honlapja. Központ 5400 Mezőtúr, Földvári út 6. Tel: 56/350-017 Fax: 56/550-646 e-mail: titkarsag@altek.hu Mezőtúron a tégla- és cserépégetés több mint hétszáz éves múltra tekint vissza. A XIV. században ezen iparágak a királyi haszonélvezetek közé tartoztak. 1800 és 1860 között már téglaégető kemence is működött Mezőtúron, majd 1884-ben egy, a város tulajdonában lévő, szezononként húsz embernek munkát adó téglagyár létesült. Márer Sándor és Tsa. cége 1911-ben pedig egy olyan téglagyárat hozott létre, ahol akkoriban jelentős mennyiségnek számító, évi 4 és fél millió darab téglát égettek ki. A tégla- és cserépgyártásnak nemcsak Mezőtúron, hanem mai két téglagyárunk helyén: Kunszentmártonban és Tiszaföldváron is évszázados hagyományai vannak. Magyar tulajdonban Az ALTEK Tégla- és Cserépipari Kft. gyökerei 1949-ig, a Szolnok Megyei Tégla- és Cserépipari Vállalat létrejöttéig nyúlnak vissza. Az állami vállalat privatizálását követően, több átszervezés után 1998-ban jött létre a kizárólag magyar tulajdonban lévő ALTEK Tégla- és Cserépipari Kft. A cégnek Jász-Nagykun-Szolnok megye három városában működnek gyárai. Mezőtúron üzemel a betoncserépgyár és a síkburkoló üzem, az Altek-téglagyárak pedig Kunszenmártonban és Tiszaföldváron találhatóak. A kft. ezen gyáregységeiben összesen 140 embernek ad munkát. A cég éves árbevétele fokozatosan növekszik, megközelíti az egymilliárd forintot. Mindebben óriási szerepe van az ALTEK Kft. két felkészült, egymást remekül kiegészítő és segítő ügyvezető igazgatójának, a nagy tapasztalattal rendelkező Tóth Andrásnénak, és a harmincas évei elején járó, lendületes Tóth Andrásnak.

Durisol

Durisol

Durisol AT Kft. honlapja A Durisol márkanév az egész világon egy speciális technológiával előállított fabeton építőanyagot jelent. A szabadalmat 1936-ban Svájcban jelentették be először, akkor még csak a fabeton előállítására vonatkozott a know-how. 1954-ben a know-how kibővült egy speciális zsalublokk rendszerrel, melynek kitöltőeleme beton. 1978-ban a gyártási eljárás, zsalublokk rendszer, építési mód külön szabadalmi számon Bécsben került bejegyzésre. Így szabadalmi oltalmat nyert. Az elmúlt időszakban a szabadalommal és titoktartással védett eljárás az egész világon, minden kontinensen jelen van, azonos, DURISOL márkanév alatt. A Durisol fabeton know-how 1986-ban került Magyarországra. Az osztrák Durisol AG. közvetítésével a Magyar Állam vette meg és az Agrober cégen keresztül gyakorolta a szerzett jogait. Magyarországon az első Durisol családi ház Székesfehérvárott épült meg, a Durisol AT Kft. jelenlegi tulajdonosainak közreműködésével. Ez már egy tovább fejlesztett változata volt a fabetonnak, mert nád alapanyagból épült. 1986-ban a teljes rendszer honosítási eljárása befejeződött és érvényes hatósági engedélyek birtokában négy, az Agroberrel szerződő gyártó cég sublicence rendszerben gyártotta a Durisol termékeket Magyarországon. A Durisol AT Kft. többségi tulajdonosa 1986. óta cégeiben iparszerűen kivitelezett Durisol lakóépületeket, valamint zajvédőfalakat /MÁV/. 1990

Utólagos falszigetelés

Utólagos falszigetelés

Utólagos falszigetelés acéllemez besajtolás műveletével. Az utólagos falszigetelés mechanikus szigetelési eljárásai közül az egyik legismertebb az acéllemez besajtolás. Ez az eljárás alkalmazható minden olyan tömör szerkezetű falazat esetén, ahol egyenes, jól járható fugasorok vannak. Nem alkalmazható több szintes épületek, statikailag instabil szerkezetű falak esetén. Ez az utólagos falszigetelés típus csak az alulról kapillárisan felszívódó nedvesség ellen védi a falazatot, nem nyújt védelmet az oldalról a falba szívódó nedvesség ellen (pl.: pince szinten). Továbbá nem alkalmazható csapóeső, épületgépészeti víz, pincék esetén pedig oldalirányból jövő nedvesség, páralecsapódásból származó kondenzvíz ellen sem. Ennek az utólagos falszigetelés technológiának a lényege, hogy nagyjából 50 joule erővel, egy speciálisan erre a célra készült gép segítségével a téglasorok közé egy különlegesen kiképzett, vágó éllel ellátott rozsdamentes acéllemezt préselünk. Ez a lemez egy acél koronát képez az alap fölött és így végleg elzárja a felszívódó talajnedvesség útját.

Wienerberger zRt. - Porotherm

Wienerberger zRt. - Porotherm

Wienerberger a világ egyik legnagyobb téglagyártó cége. A Porotherm és Porotherm HS termékcsalád, a Terca homlokzat és térburkolatok gyártásával és forgalmazásával a Wienerberger nagy hangsúlyt fektet az innovációra, a minőségre és az esztétikumra. Wienerberger Magyarországon Wienerberger Téglaipari zRt. 1119 Budapest, Bártfai u. 34. Információs vonal: +36 1 464 7040 Tel.: +36 1 464 7030 Fax: +36 1 203 9988 E-mail: info@wienerberger.hu Cégjegyzékszám: 01-09-693095

Xella Magyarország - Ytong

Xella Magyarország - Ytong

Xella Magyarország Kft. Honlapja Kereskedelmi Iroda H-1139 Budapest, Teve utca 41. Postacím H-1384 Budapest, Pf:787 Tel:1 / 237 1180 Fax:1 / 237 1181 E-mail: xella@t-online.hu A vállalat bemutatkozása A Xella International GmbH magyarországi leányvállalata 1991 óta van jelen a hazai építőanyagipari piacon. Az YTONG Hungary Kft. néven ismertté vált vállalat 2005 óta Xella Magyarország Építőanyagipari Kft. néven folytatja tovább tevékenységét, melyek részei: az YTONG-Falazóelemgyár (Halmajugra), a SILKA Mészhomoktégla-gyár (Iszkaszentgyörgy), és a Kereskedelmi Iroda (Budapest). A cég meghatározó tényező a hazai építőanyagipari piacon. A mintegy 135 főt foglalkoztató vállalat tavaly 400.322 m3 YTONG-ot és 31.000 m3 SILKA-t értékesített belföldön. A Xella Baustoffe GmbH további márkái,az Aestuver (tűzvédelmi lemezek), a Fermacell (gipszrost lapok) és a Multipor (ásványi szigetelő lapok).

Tuti menü